ODPOVED ZDRAVSTVENEGA LETOVANJA V SAVUDRIJI 2020

Objavljeno dne Tor, 30. 06. 2020 - 10:51

V letošnjem poletju je MZPM Velenje v skladu s pogodbo, ki jo je sklenila z ZZZS, pripravljala izvedbo zdravstvenih letovanj za otroke iz Šaleške doline v Poreču in Savudriji. Zaradi zelo strogih pogojev izvedbe letovanja iz strani NIJZ smo morali sprejeti težko, a odgovorno odločitev, da odpovemo zdravstveno letovanje v Poreču, še naprej pa smo se zavzeto pripravljali na izvedbo zdravstvenega letovanja v Savudriji, kamor smo želeli peljati vsaj 110 otrok. Naša osnovna in najpomembnejša skrb na letovanju sta zdravje in varnost otrok, pa tudi naših prostovoljcev in prostovoljk, ki na letovanju prevzamejo 24-urno odgovornost za njihovo dobro počutje in animacijo.
S tem, ko se je epidemiološka slika na Hrvaškem poslabšala, je tudi po mnenju pediatrov in šolskih zdravnikov postalo neodgovorno, da otroke z zdravstvenimi težavami peljemo na morje v državo, kjer se lahko slika do našega odhoda (18. 7. 2020) še poslabša. Zato smo danes sprejeli še eno za nas zelo težko, a odgovorno odločitev o odpovedi zdravstvenega letovanja v Savudriji.
Starše oz. skrbnike otrok, ki ste že poravnali prispevek za letovanje, obveščamo, da vam bomo celotni znesek povrnili na vaš račun.
Tako zaposleni na MZPM Velenje kot naši prostovoljci in prostovoljke upamo in srčno želimo, da bomo prihodnje poletje lahko otrokom in mladostnikom iz Šaleške doline spet omogočili morskih doživetij polne počitnice, saj se zavedamo, da si jih zaslužijo. A letos je žal virus močnejši od naših želja in pričakovanj.
MZPM Velenje

Savudrijski zahod
Savudrijski zahod

Pomagajo nam