Poletno počitniško varstvo mlajših šolarjev iz MO Velenje - RAZPIS

Objavljeno dne Pon, 22. 06. 2020 - 08:22

Poletne počitnice se hitro bližajo, zaradi preprečevanja širjenja virusa COVID – 19 pa so priprave na organizirano poletno počitniško varstvo otrok letos trajale nekoliko dlje. Želimo namreč, da bodo aktivnosti potekale čim bolj varno in v skladu z vsemi navodili NIJZ. Počitniško varstvo bo letos organizirano za otroke iz MO Velenje, ki bo sofinancirala izvedbo programa. Izvajali ga bomo Medobčinska zveze prijateljev mladine Velenje in Mladinski center Velenje. V času počitniškega varstva bodo za varovanje in animacijo otrok skrbeli zaposleni na MZPM Velenje in v Mladinskem centru Velenje, prostovoljci obeh organizacij, ki imajo pedagoško predznanje in dijaki preko projekta Čisto moje Velenje.

Počitniško varstvo mlajših šolarjev bo zaradi upoštevanja navodil NIJZ potekalo v manjših skupinah kot prejšnja leta. Zato bomo v varstvo vključili le popolnoma zdrave otroke, ki 14 dni pred vključitvijo niso bili v tujini v državah, ki niso članice EU ali v stiku z morebitno okuženimi. Zato, da bo skupina enovita, se bodo udeleženci lahko v varstvo vključili le za vse delovne dni v tednu, med tednom pa se skupini ne bo mogel pridružiti nihče. Počitniško varstvo bo organizirano za mlajše šolarje v starosti od 6 do 9 let (končan od 1. do 3. razred OŠ), katerih starši so redno (ali v času poletja začasno) zaposleni za poln delovni čas in varstvo res potrebujejo. Organizirano bo ob delavnikih vseh devet počitniških tednov, od 6.45  do 16.15 ure. 

Vpis za posamezne tedne – starši lahko izberejo dva tedna, ko varstvo najbolj potrebujejo -  je odprt. Od ponedeljka, 29. junija, do petka, 31. julija 2020 (prvih pet počitniških tednov) bo počitniško varstvo potekalo ali na OŠ Mihe Pintarja Toleda Velenje ali v Vili Rožle (odvisno od števila prijav in števila skupin). Od ponedeljka, 3. avgusta, do petka, 14. avgusta 2020, bo počitniško varstvo potekalo v prostorih Mladinskega centra Velenje na Efenkovi 61. Od ponedeljka, 17. avgusta, do petka, 21. avgusta, bo varstvo spet potekalo ali na OŠ Mihe Pintarja Toleda ali v Vili Rožle (Aškerčeva 21), kjer je sedež MZPM Velenje. Zadnji počitniški teden, od 24. do 28. avgusta 2020,  pa bo varstvo potekalo v Vili Rožle. Zadnji teden bo program bolj bogat, saj bodo otroci vključeni v dnevne tabore Sončno mesto.

Starši v nobeno od stavb, kjer bo potekalo počitniško varstvo, ne bodo smeli vstopati, saj v njih veljajo ista pravila NIJZ kot v osnovnih šolah in vrtcih. Zjutraj bomo otroke v varstvo sprejemali le do 8. ure. Starš ali skrbnik bo moral že zjutraj izvajalce varstva seznaniti, ob kateri uri bo prišel po otroka. V primeru okužbe s COVID – 19 v skupini se morajo starši zavedati, da bo za otroke odrejena 14 dnevna karantena in da bo varstvo prekinjeno.  

Otroci bodo v času varstva morali upoštevati stroga navodila in ukrepe, ki jih predpisuje NIJZ za preprečitev širjenja virusa COVID – 19, za kar bodo poskrbeli vzgojitelji. Navodilom bomo prilagodili tako športne aktivnosti kot ustvarjalne delavnice. V času počitniškega varstva bodo otroci dobili kosilo, za zajtrk in malico bodo morali poskrbeti starši ali skrbniki sami.

Cena za enotedensko počitniško varstvo za posameznega otroka je 35 evrov, za program Sončno mesto (zadnji teden počitnic) pa 40 evrov.

Vpis za poletno počitniško varstvo za mlajše osnovnošolce je (do zasedbe prostih mest) možen preko spletne strani MZPM Velenje (https://www.vilarozle.si), kjer najdete prijavnico.

skupinska
skupinska
Datoteke
Izjava452.13 KB
Prijavnica570.15 KB

Pomagajo nam