Skazin dobrodelni tek letos v virtualni obliki

Objavljeno dne Tor, 08. 09. 2020 - 09:55

Letošnje leto je prineslo številne izzive, ki so pokazali, kako resnično pomembni so srčnost, dobrodelnost in medsebojno sodelovanje. Velenjsko podjetje Skaza s svojim tradicionalnim tekom Otrok otroku te vrednote že vrsto let razvija tudi pri najmlajših. Družinski dogodek, ki je dodobra presegel lokalne okvirje, bo v septembru zajel vso Slovenijo, saj bo zaradi letošnje virtualne izvedbe udeležba še preprostejša in dostopna prav vsakomur. Virtualni izziv bo trajal kar teden dni, v tem času pa bodo lahko otroci že peto leto zapored s tekom zbirali sredstva za svoje vrstnike v stiski.

Velenje, 7. september 2020 – Skazin tradicionalni dobrodelni tek Otrok otroku letos preseneča s številnimi novostmi, med najbolj izrazitimi je izvedba virtualne različice. To pomeni, da se bodo otroci in njihove družine lahko pridružili dogodku kjerkoli ter s tekom na bližnjem travniku, domači trasi ali drugod darovali sredstva in risali nasmehe.

Mehanika sodelovanja je izjemno preprosta, tekači bodo namreč sami izbrali svojo poljubno dolžino in jo pretekli kadarkoli med 19. in 26. septembrom. Prijave se zbirajo na spletni strani otrokotroku.si, prijavnina in hkrati donacija za virtualni tek znaša 5 evrov, za dokazilo o doseženih rezultatih pa velja objava slike z razvidno dolžino pretečene proge na družbenih omrežjih. Skaza bo skupno število pretečenih kilometrov sprotno beležila, za dosežene mejnike pa bo darovala še dodatna sredstva v dobrodelni fond. Vanj se bo v tem tednu stekal tudi 1 evro od vsakega nakupa v njihovi spletni trgovini.

Tokratno donacijo bo Skaza v celoti podarila Medobčinski zvezi prijateljev mladine Velenje, v kateri letos beležijo znatno povečano število prošenj za pomoč. Vsa sredstva bodo tako namenjena nakupu šolskih potrebščin in opreme za razvoj in izobraževanje otrok iz socialno šibkejših okolij. Letošnja novost je tudi možnost darovanja sredstev s pomočjo SMS sporočil s ključno besedo OTROKOTROKU1 in OTROKOTROKU5 na 1919. Ta priročna rešitev, ki bo aktivna med 14. in 30. septembrom,  bo sodelovanje v dobrodelni akciji omogočila tudi tistim posameznikom, ki se teka sicer ne bi mogli udeležiti.

Doslej so pri Skazi s skupnimi močmi zbrali že 32.300 evrov. Med drugim so z donacijami pomagali Centru za otroke in starše Žalec, kjer z izvajanjem različnih dejavnosti skrbijo za otroke z avtizmom, rejniške otroke iz celjske regije so popeljali na letovanje, velenjskim plavalcem z Downovim sindromom pa so omogočili udeležbo na evropskem tekmovanju.

V Skazi verjamejo, da zmagamo, ko si pomagamo, zato družine iz vse Slovenije vabijo, naj v tednu od 19. do 26 septembra obujejo športne copate, uživajo v aktivnih trenutkih ter s tekom pomagajo otrokom v stiski.

Prijave za letošnji virtualni tek se že zbirajo na spletni strani otrokotroku.si, kjer so na voljo tudi dodatne informacije, za prvih 500 prijavljenih pa so pripravili še simpatično nagrado – spominsko majico in Skazin kozarček.

 

Več informacij:

Janja Urankar Berčon

T: +386 31 739 175

pr@skaza.si

OTROK OTROKU
OTROK OTROKU
SMS donacije na 1919
SMS donacije na 1919
OTROK OTROKU - EKIPA
OTROK OTROKU - EKIPA
OTROK OTROKU 2019
OTROK OTROKU 2019
OTROK OTROKU - pretečeni kilometri
OTROK OTROKU - pretečeni kilometri
OTROK OTROKU
SMS donacije na 1919
OTROK OTROKU - EKIPA
OTROK OTROKU 2019
OTROK OTROKU - pretečeni kilometri

Pomagajo nam