Veseli december 2020

Objavljeno dne Tor, 08. 12. 2020 - 08:51

Druženje z Dedkom Mrazom bo letos predvsem virtualno

Leto, ki se izteka, je polno izzivov, vseeno pa si tudi v Šaleški dolini želimo da vsi, predvsem pa otroci, začutimo praznični čas. Da bi bil december letos vsaj malo vesel. Zato kljub kriznim razmeram ta četrtek, 10. decembra, ob 17.45 uri, v Šaleško dolino prihaja Dedek Mraz. Žal prihaja sam, brez spremstva, prvo srečanje z njim pa bo virtualno. Spremljajte njegov prihod na VTV – vaši televiziji ter spletnih platformah MZPM Velenje, Mestne občine Velenje in Festivala Velenje.

Na Medobčinski zvezi prijateljev mladine Velenje, ki že sedem desetletij pripravlja obiske Dedka Mraza v Šaleški dolini, priznavamo, da je pandemija novega koronavirusa presenetila tudi dobrega dedka. Vseeno pa tudi letos ne bo razočaral otrok iz Šaleške doline, saj bo s pomočjo MZPM Velenje poskrbel, da bodo vsi otroci od 3. do 6. leta starosti dobili lepo darilo. V Šaleški dolini bo obdaril skoraj dva tisoč otrok  v starosti od 3. do 6. let, od tega 1429 v Mestni občini Velenje, 392 v Občini Šoštanj in 139 v Občini Šmartno ob Paki. Osrednji del darila je tudi letos kvalitetna knjiga. Letos bodo dobili slikanico z naslovom Petelinček prebudi upanje. Naslov je res pravšnji za ta nenavaden čas, ko si želimo, da bi otroci kljub vsem omejitvam začutili praznično vzdušje. V darilu je še ročna lutka v obliki živali, ki se lahko v hipu spremeni v brisačko za umivanje, ter zdrava slaščica.

Žal letos ne bomo mogli izvesti druženj z otroki po krajevnih skupnostih in domovih kulture, zato pa bodo po virtualnem prihodu Dedka Mraza v Šaleško dolino do zadnjega dne v letu predvajali še 6 kratkih filmov, v katerih bodo otroci lahko prisluhnili ugankam, zgodbam, lepim mislim in z dedkom tudi zapeli. Filmi bodo prav tako na ogled preko že omenjenih spletnih platform.

Iz svojega varnega, pravljičnega kotička, se bo Dedek Mraz na spletnih konferencah družil tudi z mlajšimi osnovnošolci, dežurne enote vrtcev pa bo obiskal v živo, a bo otroke pozdravil iz atrijev vrtcev, medtem, ko bodo otroci ostali v igralnicah.

Tik pred prihodom Dedka Mraza v Šaleško dolino bomo na Titovem trgu, pred velenjskim domom kulture, postavili prav poseben nabiralnik prazničnih misli in želja. V njem bomo do novega leta zbirali želje in praznične misli občanov in občank, otroci pa lahko vanj odložijo tudi risbice. Dedku mrazu lahko pišete tudi na naslov MZPM Velenje, Aškerčeva 21, 3320 Velenje, ali pa nam pisma in risbice pošljete po e-pošti mzpm.velenje@vilarozle.si. Dedek Mraz bo pregledal prav vse, najbolj zanimive pa bo predstavil tudi preko spleta.

plakat
plakat

Pomagajo nam