Počitniški programi MZPM Velenje popestrili počitnice številnim otrokom

Objavljeno dne Sre, 01. 09. 2021 - 13:08

Poletne počitnice za šolarje in dijake so z današnjim prvim šolskim dnevom tudi uradno preteklost. Na Medobčinski zvezi prijateljev mladine (MZPM) Velenje smo z današnjim dnem potegnili črto pod poletne počitniške aktivnosti, z njimi pa smo lahko zelo zadovoljni, saj smo popestrili počitniške dni številnim otrokom iz Šaleške doline.

MZPM Velenje je v sodelovanju z Mladinskim centrom Velenje, ob finančni podpori MO Velenje in občin Šoštanj ter Šmartno ob Paki, tik pred začetkom novega šolskega leta konačala 4. projekt Poletnega počitniškega varstva za mlajše šolarje. Drugo leto zapored smo ga izvajali pod strogimi ukrepi za preprečevanje novega koronavirusa, a je bilo zaradi izkušenj iz lanskega poletja letos izvedba lažja. Žal pa je bilo število otrok, ki smo jih tedensko lahko sprejeli v varstvo še vedno omejeno, sprejeli smo jih lahko največ 15.

Zadnji teden počitnic so počitnikarji uživali v dnevnih taborih Sončno mesto, kjer so vsak dan doživeli veliko novega; obiskali so Grilovo domačijo in Velenjske grad, se zabavali ob legorobotiki in ob obisku tabornikov, iz zelišč pripravili svoj čaj in veliko ustvarjali …

Večina počitnikarjev je letos bila iz MO Velenje, varstvo so poiskali tudi starši otrok iz Šoštanja in Šmartnega ob Paki, kar lani zaradi takrat veljavnih ukrepov ni bilo mogoče. Otroci so v počitniškem varstvu preživeli vsak vsaj dva tedna varnih, ustvarjalnih in igrivih počitnic. Sedem tednov je varstvo potekalo v Vili Rožle, dva pa v MC-ju. Vsak dan so za otroke skrbeli po 9 ur, saj so prihajali in odhajali ob različnih časih. V projektu so prostovoljcem in zaposlenim veliko pomagali dijaki iz Velenja in Šoštanja, ki so si v počitniškem varstvu nabrali novih izkušenj za delo z otroki.

Na MZPM Velenje smo veseli, ker smo letos uspeli izpeljati tudi obe izmeni zdravstvenega letovanja; julija v Pacugu in avgusta v Poreču, kjer je skupaj letovalo 127 otrok in njihovih spremljevalcev. Avgusta pa smo počitnice s pomočjo donacije Rotary kluba Velenje, v izvedbi Športne zveze Velenje, popestrili še 21 otrokom, ki jim starši težko omogočijo pestre počitnice. Pet nepozabnih dni so preživeli v Gozdni šoli pri Mozirju.

Poreč
Poreč
Poreč
Poreč
Poreč
Poreč
Poreč
Poreč
Poreč
Poreč
Poreč
Poreč
Počitniško varstvo
Počitniško varstvo
Sončno mesto
Sončno mesto
Sončno mesto
Sončno mesto
Sončno mesto
Sončno mesto
Poreč
Poreč
Poreč
Poreč
Poreč
Poreč
Počitniško varstvo
Sončno mesto
Sončno mesto
Sončno mesto

Pomagajo nam