Veseli december 2019 - obiski Dedka Mraza po Šaleški dolini

Objavljeno dne Čet, 05. 12. 2019 - 10:16

Medobčinska zveza prijateljev mladine (MZPM) Velenje bo tudi letos poskrbela, da bo zadnji mesec v letu poln dogodkov, ki bodo pričarali pravljični čas praznovanja in pričakovanja ob slovesu starega in prihodu novega leta. Dobri mož s sivo kučmo in belo brado je že na poti v Šaleško dolino, kjer ga bodo zvedavi otroci lahko prvič pozdravili v četrtek, 12. decembra, ob 17. uri, na velenjskem Titovem trgu. Na prireditvi, ki jo zveza pripravlja skupaj z MO Velenje, Festivalom Velenje, MC Velenje in zavodom Rdeča dvorana ŠRZ, koncert ob njegovem prihodu pripravlja popularen duo BQL. Zagotovo se bodo dobrega dedka razveselili tudi odrasli, saj bo imel v svojem košu tudi kakšno sladko darilo zanje. V dolino ga bodo pospremili palčki in druga pravljična bitja. Že dan kasneje, v petek, 13. decembra 2019, se bo začel sklop prireditev „Veseli december 2019“, do konca leta pa bo Dedek Mraz opravil več kot 100 obiskov po Šaleški dolini.

Iz rok Dedka Mraza in prostovoljcev MZPM Velenje bodo dobili kvalitetno slikanico „Zgodba o knjigi“, ki jo je napisal Anej Sam, ilustrirala pa Maja Šubic in Gorazd Vahen. V knjigi sta v resnici dve zgodbi, prva knjigo predstavlja mlajšim, druga pa malo starejšim otrokom. V paketu je še lesena tabla s kredami, družinski letni planer in tatoo.

Na 25 prireditvah z igrico in obiskom Dedka Mraza bo dobri mož od petka, 13. decembra, do torka, 17. decembra, razdelil skoraj 2 tisoč daril otrokom, starim od 3 do 6 let. V Velenju je na druženje z obdaritvijo že povabil 1452 malčkov, v Šoštanju 372 in Šmartnem ob Paki 139. 

Dedek Mraz bo do konca Veselega decembra 2019 v Šaleški dolini obiskal tudi vse vrtce, šole, domove za starejše, varno hišo, VDC Ježek, Čarobno promenado … Poslovil se bo na otroškem silvestrovanju 31. decembra, ob 18. uri, na Titovem trgu v Velenju.

Dedek Mraz
Dedek Mraz
Prireditve po Šaleški dolini
Prireditve po Šaleški dolini
Izvajalske skupine
Izvajalske skupine
Dedek Mraz
Prireditve po Šaleški dolini
Izvajalske skupine

Pomagajo nam