Odpoved zdravstvenega letovanja v Poreču

Objavljeno dne Pet, 12. 06. 2020 - 08:58

Včeraj popoldne je Upravni odbor Medobčinske zveze prijateljev mladine Velenje sprejel tudi za nas težko, a odgovorno odločitev, da odpovemo zdravstveno letovanje v Poreču. Zaradi novih, zelo strogih pogojev NIJZ o pogojih izvedbe letovanja smo presodili, da bi otrokom in mladostnikom iz Šaleške doline težko zagotovili varne in lepe, sproščujoče počitnice. Sploh, ker je naša skrb predvsem zdravje otrok, ki ga v nobenem primeru ne želimo ogrožati. Pri tako veliki skupini otrok, ki bi v mladinskem letovišču Virc Poreč letovala z vrstniki iz Maribora, z njimi pa ne bi smeli imeti nobenih stikov, bi bilo zelo težko upoštevati vsa priporočila NIJZ o zmanjšanju tveganja za prenos okužb.

Sprejeli smo odločitev, da nadaljujemo priprave na letovanje v Savudriji, kjer so nam zagotovili več prostih postelj kot smo jih imeli rezerviranih, zato bomo imeli povsem druge pogoje za zdravstveno letovanje. Računamo, da nas bo v izmeni vsaj 120, od tega imamo tam 90 prostih mest za zdravstveno letovanje otrok. Ostalo bodo otroci iz socialno šibkih družin, ki so k sreči zdravi. Računamo tudi, da bomo imeli manj težav (in stroškov) s prevozi otrok na letovanje in nazaj, da se bodo ukrepi za mednarodne prevoze otrok zrahljali. Seveda bomo ob tem vse do odhoda na letovanje spremljali vsa navodila NIJZ in Ministrstva za zdravje RS.

Vsem, ki so se informativno vpisali za letovanje v Poreču, bomo prednostno ponudili prosto mesto v Savudriji. S sklepanjem pogodb za letovanje v Savudriji bomo v Vili Rožle začeli v ponedeljek, 15. 6. 2020.  

Pomagajo nam