V četrtek pride Dedek Mraz

Objavljeno dne Pet, 03. 12. 2021 - 12:43
Ko smo se lani poslavljali od Dedka Mraza, ki se je z otroki družil predvsem na virtualni način, smo bili prepričani, da bo letošnji praznični december že tak, kot smo jih bili vajeni pred pandemijo. Žal ni. To pa vseeno ne bo ustavilo dobrega moža s sivo kučmo in belo brado, da tudi letos obišče Šaleško dolino in poskrbi za veselje številnih otrok in tudi odraslih.
Dedek Mraz bo v Velenje prispel v četrtek, 9. decembra, ob 17. uri. Organizatorji (Medobčinska zveza prijateljev mladine Velenje, Festival Velenje, Rdeča dvorana Velenje, Mladinski center Velenje in Mestna občina Velenje) smo ga želeli sprejeti na Visti, pa so žal trenutni ukrepi temu nenaklonjeni, saj bi morali za obiskovalce pod odrom zagotoviti sedišča na razdalji 1,5 metra. Zato smo se odločili, da ga sprejmemo na toplem, v Rdeči dvorani. Ker bomo upoštevali vse veljavne ukrepe, bo v dvorani lahko le 500 obiskovalcev, ves čas prireditve pa bodo morali ostati na svojih sedežih. Za obisk prireditve bo za starejše od 12 let obvezen pogoj PCT, na njej pa bodo za vse, starejše od 6 let, obvezne tudi obrazne maske. Dedka Mraza bo po prihodu na oder pozdravil tudi župan MOV Peter Dermol, glasbeni gost prireditve pa bo Challe Salle. V dvorano bomo obiskovalce prireditve začeli spuščati ob 16:30 uri, do zapolnitve sedežev v dvorani.
S prihodom Dedka Mraza v Šaleško dolino se bo začel tudi sklop prireditev Veseli december. S pomočjo prijateljev iz Medobčinske zveze prijateljev mladine Velenje, ki so pomagali pri pripravi daril, bo dobri mož v Šaleški dolini obdaril vse otroke od 3. do 6. leta, skupaj kar 1916, od tega v MO Velenje 1407, v Občini Šoštanj 377 in 132 v Občini Šmartno ob Paki. Osrednji del darila je tudi letos kvalitetna knjiga, v njem pa je tudi trenutno zelo popularna igrača. Žal tudi letos ne bodo mogli izvesti druženj z otroki po krajevnih skupnostih in domovih kulture. Darila bo Dedek Mraz otrokom delil na več lokacijah v dolini, na varen, »drive-in« način ali pa od hiše do hiše. Pisma z vabilom otrokom in staršem, kje in kdaj bo potekala delitev daril, so že na poti. Dedek Mraz bo obiskal tudi vse vrtce in osnovne šole, z otroki pa se bo družil na prostem, iz varne razdalje. Mogoče vas na svoji poti po dolini preseneti še kje, saj bo z nami ostal vse do Silvestrovega.
Vabilo
Vabilo
Dedek Mraz
Dedek Mraz
Dedek Mraz
Dedek Mraz
Dedek Mraz
Dedek Mraz
Dedek Mraz
Dedek Mraz
Dedek Mraz
Dedek Mraz
Dedek Mraz
Dedek Mraz
Dedek Mraz
Dedek Mraz
Vabilo
Dedek Mraz
Dedek Mraz
Dedek Mraz
Dedek Mraz
Dedek Mraz
Dedek Mraz
Dedek Mraz

Pomagajo nam