Počitniški ŽIV-ŽAV v Vili Rožle

Objavljeno dne Pon, 14. 02. 2022 - 08:58

Delavnice bodo potekale med 10. in 13. uro.

Namenjeno šolarjem od 6. leta dalje, brez spremljevalcev.

Še malo, pa bodo tu. Enotedenske zimske počitnice za osnovnošolce iz Šaleške doline bodo letos od 28. februarja do 4. marca. Sprva smo jih v Vili Rožle, na sedežu Medobčinske  zveze prijateljev mladine (MZPM) Velenje, načrtovali v skladu z vsemi veljavnimi ukrepi za zajezitev novega koronavirusa. Ker so se ukrepi s ponedeljkom, 21. februarja, močno sprostili, smo program zimskega počitniškega živ-žava dopolnili.

V ponedeljek, torek, četrtek in petek se bomo družili od 10. do 13. ure, prijave za te počitniške aktivnosti pa niso več potrebne. Vsak počitniški dan bo drugače tematsko obarvan. Za sredo, ko pripravljamo delavnico Lego robotike, pa so prijave obvezne, saj je število mest omejeno. Prva skupina bo delavnico izvajala med 9. in 11. uro. Če bo zanimanje veliko, bodo izvedli še eno delavnico, ki bo med 11.30 in 13.30 uro, prispevek staršev pa znaša 10 evrov. Vse ostale aktivnosti v času zimskih počitnic so za počitnikarje brezplačne. Če bo vreme naklonjeno druženju na prostem, bomo aktivnosti izvajali tudi v okolici Vile Rožle.

Poglejmo še program po dnevih. V ponedeljek, 28. februarja, bomo pripravili niz ustvarjalnic in zabavnih iger na temo zime. Pustni torek bo seveda pustno obarvan, zato bo program norčav in zelo vesel, posladkali pa se bomo tudi s krofi. Morda si prav v delavnicah v Vili Rožle izdelate masko za popoldansko otroško pustno rajanje, ki bo, če bo vreme naklonjeno druženju na prostem, na velenjskem mestnem otroškem igrišču. S četrtkovimi delavnicami bomo obeležili Svetovni dan prosto živečih živalskih in rastlinskih vrst. Spoznali bomo različne živali, ki živijo v divjini in poustvarili njihove podobe. Na kvizu bodo lahko udeleženci pokazali znanje o živalih, najboljši pa bodo nagrajeni. V petek se bodo počitnikarji pod vodstvom animatorjev pripravljali na mednarodni dan žena. Izdelovali bodo cvetoče čestitke s sladkim presenečenjem in prikupne mačke, ki bodo krasile njihove sobe. Vse izdelke, ki jih bodo v Vili Rožle otroci izdelali v času zimskih počitnic, bodo lahko odnesli domov.

Program:

Ponedeljek, 28. 2. 2022, od 10. do 13. ure

Prve počitniške ustvarjalnice bomo zimsko obarvali. Izdelali bomo zimske figurice in ribiške palice ter se preizkusili v zimskem ribolovu. Z oblikovanjem das mase bomo ustvarili stenske slike.

Torek, 1. 3. 2022, od 10. do 13. ure

Hip hura, zdaj bo pa zabava! Leto je naokoli in spet je pustni čas. Pustni torek bomo preživeli norčavo in veselo. Posladkali se bomo s krofi. Izdelali bomo pisane živalske maske, se prelevili v čarovnice, kralje in princeske ter se poigrali s superjunaki.

Sreda, 2. 3. 2022, od 9. do 11. ure

Legorobotika

Četrtek, 3. 3. 2022, od 10. do 13. ure

S četrtkovimi delavnicami bomo tematsko obeležili Svetovni dan prosto živečih živalskih in rastlinskih vrst. Spoznali bomo različne živali, ki živijo v divjini in poustvarili njihove podobe. Na nagradnem kvizu bomo pokazali naše znanje o živalih.

Petek, 4. 3. 2022, od 10. do 13. ure

Prihodnji teden praznujemo dan žena. Za mame, sestre, babice, tete in vse nam drage ženske bomo izdelali cvetoče čestitke s sladkim presenečenjem, ki jim jih bomo poklonili ob 8. marcu in prikupne mačke, ki bodo krasile naše sobe.

Legorobotika
Legorobotika
Vabilo
Vabilo
Legorobotika
Vabilo

Pomagajo nam